CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan; "23 maddeye mecliste birlikte "Evet" diyelim. 3 maddeyi halk oylamasına sunalım dedik kabul etmediler"

Oyan; “Türkiye’de emeği ve alın teri ile geçinen herkesin birleşip “Hayır” demesi gerekiyor”

 

(20.08.2010/Aliağa) CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün “Hayır” çalışmalarına katılan CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan Aliağa’nın Helvacı Mahallesinde esnafları ziyaret etti, parkta, sokakta vatandaşlarla sohbet etti. 12 Eylülde yapılacak olan Referandum’a “Hayır”ın gerekçelerini anlattı. Önceki gün yapılan Şakran Beldesi ziyaretinin ardından Aliağa’nın Helvacı Mahallesine yapılan ziyarete de vatandaşlar Oyan’a yoğun ilgi gösterdi. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin yansı sıra Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav ile birlikte “Hayır” kitapçığı dağıtan Oğuz Oyan “AKP’ye yeter artık demek için “Hayır” oyu kullanmalıyız.” dedi. “İzmir’de %70 “Hayır” hedefimiz var”
12 Eylül’de tüm vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirten Oyan “Anayasa değişikliği olarak önümüze 26 madde geliyor. Yargıyla ilgili düzenlemelere karşıyız. Anayasa Mahkemesi’ni ele geçirmek için uğraşları var. Biz dedik ki değişiklik istenilen 26 maddenin 3 maddesine karşıyız. 23 maddeyi mecliste beraber “Evet” diyerek geçirelim. 3 maddeyi halk oylamasına sunalım. Kabul etmediler bu teklifimizi çünkü onlar istiyor ki halk gerçekleri görmesin. Anayasa değişikliği ancak uzlaşma ile olur. AKP iktidarda olduğu süreçte 25 maddeyi değiştirdiler. Bizde bunlara evet oyu verdik. Ama bunları hiç gündeme getirmediler. İzmir’de %70 “Hayır” hedefimiz var.” dedi.

 

“Asıl amaçları Anayasa Mahkemesini ele geçirmek”

“Referandumda “Evet” çıkarsa bu anayasa değişiklikleri beraberinde yeni anayasa değişikliklerini gündeme getirecektir” diyen Oyan “Meclis çoğunluk olarak ellerinde zaten, referandum da geçerse Anayasa Mahkemesi’ni ellerine geçirmek istiyorlar. İktidardan düştükleri zaman da Anayasa Mahkemesi’ne kendi atadıkları adamlar ile kendilerinin yargılanmasının önüne geçmek istiyorlar. Bu açıdan Türkiye’de emeği ve alın teri ile geçinen herkesin birleşip referandumda “Hayır” demesi gerekiyor. Başbakan diyor ki “Taraf olmayan bertaraf olur” demokrasi anlayışları bu kadar işte. Halkımız bu zihniyete dur demesi için “Hayır” demesi gerekiyor.

 

“Tüpraş ve Petkim halkımızın alın teri ve vergisi ile yapıldı ama sattılar ”AKP iktidarına hesap sorulması gerekiyor çünkü açıkça yolsuzluk yaptıklarını belirten Oyan “Yaptıkları özelleştirmelerde çok büyük soygunlar var. Hesap sorulması gerekiyor çünkü açıkça yolsuzluk var. Aliağa’da da işletmeleri bulunan Tüpraş ve Petkim vatandaşlarımızın ödediği vergiler ve alın teri yapıldı. Ama iktidar her şeyi olduğu gibi buraları da sattı. Recep Tayyip Erdoğan 3 Mart’ta Başbakan olduğu zaman ilk icraatı Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Kemal Unakıtan’ı getirdi. Yani ciğeri kediye teslim etti. Buda talan zihniyetini en açık şekilde ortaya koyuyor.” dedi.